Comunicat de presă – Lansare de carte

Unirea Principatelor Române din 1859 a fost premisa fundamentală pentru realizarea idealului național de la 1918. Despre pașii istorici ai realizării Unirii, vom vorbi în cadrul evenimentului pe care Primăria Municipiului Turda, Muzeul de Istorie și Casa de Cultură Turda îl organizează în data de 24 Ianuarie 2022 de la ora 17,00 la Muzeul de Istorie din Turda.

În cadrul evenimentului va avea loc lansarea cărții „PREOȚII MARII UNIRI. VOL. II. PREOȚI DIN COMITATUL MUREȘ-TURDA LA MAREA UNIRE”, avându-l ca autor pe istoricul turdean prof. dr. Răzvan Mihai Neagu. Volumul a apărut sub egida Asociației ,,Școala Ardeleană de Editare și Promovare a Cărții,, și continuă demersul autorului de ilustrare a contribuției clericilor din Transilvania la înfăptuirea Marii Uniri.

Alături de autor vor fi prezenți prof. univ. dr. Călin Felezeu, cercetătorul științific dr. Mircea-Gheorghe Abrudan, preotul Grigore Marchiș și preot dr. drd. Cătălin Varga. Evenimentul va fi moderat de dr. Dan Matei, directorul Muzeului de Istorie Turda.

Organizatorii vor respecta normele sanitare prevăzute de lege. Pentru participare este nevoie de rezervarea locului la tel. 0264/ 311826 –Muzeul de Istorie Turda sau 0264/311980 Casa de Cultură Turda.