Am încheiat seria atelierelor tematice inspirate de piesele expuse în expoziția temporară „De la Potaissa la Turda.
Am încheiat seria atelierelor tematice inspirate de piesele expuse în expoziția temporară „De la Potaissa la Turda. Abordări contemporane în arheologia urbană”, activități organizate în cadrul proiectului cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Cea de-a patra activitate tematică, atelierul intitulat „Arheologie urbană. Descoperă istoria ascunsă a orașului” a fost organizat și coordonat de arheologul nostru Paul Chiorean și s-a adresat elevilor de clasa a XII-a, oferindu-le o perspectivă asupra activității arheologice în cadrul unui muzeu de profil. Participanții au avut posibilitatea de a aprofunda tehnicile utilizate în arheologie și metodele de cercetare a artefactelor, prelucrând materialul arheologic ceramic în vederea stabilirii formelor vaselor, a vechimii acestora și a modului de fabricare.
În cursul celor 2 ore dedicate acestui atelier participanților le-au fost prezentate rezultatele unei cercetări preventive întreprinse în Municipiul Turda și au învățat să deseneze tehnic un profil al unei săpături arheologice pentru o mai bună înțelegere a etapelor de locuire antică dintr-o zonă bine delimitată.
Prin intermediul discuțiilor deschise și a activități aplicative, elevii au avut ocazia să exploreze subiectele prezentate, beneficiind de un cadru stimulativ pentru un schimb de idei constructiv.
Mulțumim partenerului nostru, Colegiul Național „Mihai Viteazul” Turda, pentru implicare și susținere în desfășurarea atelierului tematic.