Târg de creații handmade 2015

Ce-a de a XV-a ediție a ”Zilelor Municipiului la Palatul Princiar” debutează vineri, 28 august 2015 la orele 13:30 cu Târgul de creații hand-made și produse meșteșugărești ce va avea loc în curtea muzeului, în cadrul căruia vor fi expuse  creații vestimentare, bijuterii și accesorii, costume populare, etc. Nu vor lipsi demonstarțiile de lucru ale artizanilor. În parcul muzeului  iubitorii artei fotografice vor putea admira cele două expoziții de fotografie Aleea castelelor din Transilvania și  România în culori, expoziții organizate în colaborare cu Clubul Photo România. Începând cu ora 17:30, la sediul muzeului,  va fi inaugurată pentru public expoziția temporară a artistului plastic maghiar – Drumul spiritual al Sfintei Maria .

             Și anul acesta arheologii de la Muzeul de Istorie Turda, Univeristatea ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca și Universittaea ”Petru Maior” din Târgu-Mureș  vă așteaptă sâmbătă, 29 august  la baza Rezervației Arheologice a Castrului legiunii V Macedonica de pe Dealul Cetății pentru a afla mai multe informații cu privire la istoricul cercetărilor întreprinse  în acest important sit arheologic. Copii și părinți, bunici și nepoți sunt invitați să ia parte la această manifestare ce are drept scop pupularizarea și punerea în valoare a patrimoniului istoric și arheologic unic în zonă. Activitățile se derulează după următorul program:

Orele 10:00-15:00 vizite ghidate la ruinele Castrului roman;

Ora 11:00 piesa de teatru Prâslea cel voinic și merele de aur ce va avea loc în comlexul termal al castrului;

Orele 12:15-13:00 spectacol de reenactment antic în cadrul căruia avea loc  defilări ale  gărzii romane, simularea unor lupte precum și un concurs de tir cu arcul finalizat cu acordarea unor premii.