Proiectul cultural „De la Potaissa la Turda. Abordări contemporane în arheologia urbană”

Proiectul cultural „De la Potaissa la Turda. Abordări contemporane în arheologia urbană”

Proiectul cultural „De la Potaissa la Turda. Abordări contemporane în arheologia urbană” își continuă misiunea de a aduce în lumină și de a valorifica istoria și patrimoniul arheologic al orașului Turda printr-o serie de ateliere tematice, concepute pentru a oferi participanților o experiență educativă și interactivă, explorând metode moderne și inovatoare de cercetare arheologică.

Cele patru ateliere tematice organizate stimulează curiozitatea și pasiunea pentru învățare, oferind participanților oportunitatea de a descoperi noi domenii de interes și de a-și construi identitatea personală într-un mod constructiv și corelativ:

  • Atelierul cu Coliere de inspirație romană (2 sesiuni)
  • Atelierul de ceramică Viața cotidiană la Potaissa (2 sesiuni)
  • Atelierul de Monetărie antică (1 sesiune)
  • Atelierul de Arheologie urbană: Descoperă istoria ascunsă a orașului (1 sesiune)

În cadrul acestor sesiuni, unele activități vor fi dedicate partenerilor noștri: Colegiul Național „Mihai Viteazul” Turda, Școala gimnazială „Teodor Murășanu” Turda și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj-Napoca, având ca scop îmbogățirea cunoștințelor și stimularea interesului pentru istorie și arheologie în rândul tinerilor.

Cele două ateliere, Viața cotidiană la Potaissa și Coliere de inspirație romană sunt dedicate și adulților, deschizând astfel porțile cunoașterii și implicării comunitare.