Noaptea Muzeelor 2020

În acest an, Sărbătoarea Europeană a Muzeelor va avea loc în data de 14 noiembrie 2020. În ciuda vremurilor extraordinare pe care le trăim, Muzeul de Istorie Turda dorește să fie alături de publicul său, așa cum l-a obișnuit în ultimii ani. Prin urmare, instituția noastră, la fel ca alte muzee și instituții culturale din zeci de țări europene și nu numai, își aprinde luminile și își deschide porțile pentru vizitatori între orele 16:00 – 21:00. Se va putea vizita expoziția de bază, precum și expoziția temporară 20ART20 ce aduce în prim-plan lucrări de artă contemporană ale artiștilor turdeni.

Magazinul nostru de suveniruri va fi deschis și vă așteaptă cu noutăți dedicate tuturor vârstelor.

Programul nostru începe la ora 16.00, iar ultima intrare va fi la ora 20.20, accesul persoanelor fiind gratuit. Vom păstra toate reglementările necesare pentru a vă proteja.

Iniţiat în urmă cu 16 ani de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este organizată anual pe plan European. Organizatorul din România este Reţeaua Naţională a Muzeelor (RNMR), evenimentul fiind cel mai important şi extins eveniment muzeal dedicat publicului, aşteptat de acesta de fiecare dată cu mare interes.